Skip navigation MENU

Terugblik 2022

Een bijzonder jaar

Voor E&R was 2022 een bijzonder jaar: de overgang van E&R naar E&R in de wijk. Dat begon in januari met de intensieve samenwerking die is aangegaan met Kerkpunt en Verre Naasten. Die missionaire samenwerking betekent een nieuwe impuls voor het E&R-werk, waarbij de landelijke ondersteuning, toerusting en coördinatie van het E&R-werk versterkt worden.

In de zomer van ’22 hebben we – na de beperkte corona-jaren – weer projecten gedraaid in Beerze, Dordrecht, Scheveningen en Vrouwenpolder, met volop betekenisvolle ontmoetingen, mooie activiteiten en goede gesprekken. Ook ging het E&R-mimeteam op pad. De projecten in Bussum en Lichtenvoorde zijn afgesloten met aan afsluitende activiteit voor teamleden en gasten.

Na de zomer hebben we ons jubileum voorbereid: van heel wat (oud-)E&R-leden hebben we foto’s en herinneringen uit de afgelopen 50 jaar ontvangen. Leuk om nog ’s doorheen te bladeren. Op donderdag 6 oktober keken we samen terug én vooruit tijdens een online viering en hebben we God gedankt voor alles wat we in die 50 jaar mochten zaaien. Je kunt de viering hier terugkijken. Ook zijn toen de plannen en de huisstijl van E&R in de wijk gepresenteerd.

Kortom, het jaar 2022 stond in het teken van de overgang van E&R naar E&R in de wijk. En dat is gelukt! We hebben daarvoor extra (eenmalige) kosten moeten maken, maar dat kon dankzij steun van o.a. particulieren (vrienden), collectes van kerken en eenmalige financiële steun van Kerkpunt en Verre Naasten. Zie daarvoor ook ons jaarverslag over 2022. Je vindt daar ook een financiële verantwoording.

Meedoen

Benieuwd hoe jij kunt meedoen?