Leden: 15 á 20

Samenwerkende plaatselijke kerken:
GKv Zutphen
CGK Zutphen

Periode
Week 32 en 33

Lochem

Doe mee met ‘Go Fish’ en ontdek hoe leuk het is om samen dit project te draaien.

Het E&R project E&R Lochem is al sinds 2009 actief onder de naam Go Fish. De meeste van de jaren vond het project plaats in het gebouw van tafeltennisvereniging 'De Toekomst', een mooie plek met een grote gymzaal en veel ruimte, waar gasten binnen en buiten kunnen worden ontvangen. Ieder jaar komen vaste gasten er terug om spelletjes te doen, koffie te drinken of gewoon lekker te 'hangen'. Met diverse volwassenen, kinderen, tieners en jongeren is zodoende een band ontstaan. Veel teamleden helpen dan ook elk jaar mee en kijken uit naar de draaiweken, waar ze al die gasten weer zullen zien en leuke activiteiten voor hen kunnen organiseren. Hierbij worden ze elk jaar ondersteund door CGK 'De Bron' en GKv 'Het Lichtpunt' in Zutphen.

Komend seizoen zal er voor de tiende keer een project in Lochem worden gedaan. Reden voor een feestje dus, met het thema: 'Go Fissa'

Follow-up
Om continuïteit van de relaties te waarborgen, proberen de teamleden van Go Fish hun best te doen om ook door het jaar heen sommige vaste gasten eens te zien of uit te nodigen op een spelletjesavond tijdens een voorbereidingsweekend. Daarnaast kunnen volwassen gasten aanhaken bij een eetgroep, die maandelijks op zondagen bij elkaar komt.

De naam
Veel mensen zullen bij de term "Go Fish" gelijk denken aan de uitspraak van Jezus in Mattheüs 4:19: 'Kom, volg Mij, Ik zal van jullie vissers van mensen maken.' Deze Bijbeltekst verwoordt dan ook precies het doel van E&R. Zodoende herinnert de naam van het project de teamleden expliciet aan Jezus' opdracht om het Evangelie te delen en uit te dragen.

Maar er is nog een reden voor de naam. De naam 'Go Fish' is een woordspeling tussen de termen 'Evangelisatie' en 'Recreatie'. Evangelisatie vinden we terug in het woord 'Fish', ofwel Ichthus, het Oudgriekse woord voor vis dat symbool staat voor Christus. In de tweede plaats betekent 'Go Fish' in het Engels 'kwartetten'. Dit is natuurlijk een toespeling naar het onderdeel recreatie. Door middel van spelletjes kunnen we Christus' liefde en goede boodschap uitdelen aan anderen.

In 2019 draait Go Fish! de weken 17-31 augustus. We zijn altijd op zoek naar nieuwe teamleden. Je bent van harte welkom om mee te draaien! Ook wanneer het je leuk lijkt om een keertje te komen kijken: je bent van harte welkom. Mail naar lochem@eenr.nl of kom langs!

Projectgegevens

Soort project
Buurtproject
Projectlocatie
LTTC De Toekomst, Runmolenlaan 17 in Lochem
E-mailadres
Projectbestuur
Frank Werkman
Voorzitter/Coördinator
Martine Drint
Secretaris
Brenda Odink
Penningmeester
Jaap Meijer
Teamleider week 1
Wouter Hoving
Teamleider week 2
Caroline Wierenga
Contactpersoon Lochem
Paul Beekman
Contactpersoon GKv Zutphen
Bart Siebring
Contactpersoon GKv Zutphen
Vacant
Contactpersoon CGK Zutphen