@E&R De Pol

Leden: 20 á 25

Samenwerkende plaatselijke kerken:
GKv Meppel, 
GKv Steenwijk,
GKv Staphorst, 
GKv Rouveen

Periode
Nog niet bekend

 

De Pol

Wil je een zinvolle vakantie met waardevolle contacten dan nodigen we je uit om met ons mee te draaien! Op de nieuwe camping ‘De Bosrand’in De Pol verzorgen wij gedurende drie weken in de zomervakantie (regio Noord) een deel van het recreatie-programma.

Op zondag hebben we een tentdienst en ’s avonds een sing-in.

Kenmerkend aan dit project is dat er een hele mooie samenwerking is met de campingeigenaren, de campinggasten en leden van de plaatselijke kerken (Meppel, Steenwijk, Staphorst en Rouveen. Bij hulpvragen worden we aan alle kanten bijgestaan.

De campingeigenaren helpen ons waar ze kunnen en zijn altijd in voor een gesprek.

Op  doordeweekse dagen wordt er voor ons gekookt door mensen uit de kerk.

Het contact met de campinggasten is verrassend leuk en goed. We zijn ‘gewone’ mensen en als E&R-team geen ‘moraalridders’. We kunnen structureel voor de kinderen, tieners en volwassenen iets organiseren. Iedere morgen is er kinderclub met een Bijbelverhaal, zingen en knutseltijd. Daarnaast hebben we creaochtenden, poppenkast, open tent, avondsluitingen en recreatieactiviteiten.

Op de camping wordt veel gevolleybald en dan zijn wij ook van de partij. Daardoor hebben we ook contact met volwassenen. Contact krijgen met tieners is lastiger.

Omdat we relatief nieuw zijn hebben we nog een weg te gaan als het gaat om het leggen van contacten. We zien dat mensen ook op de camping eenzaam kunnen zijn. In de zomer van 2018 hebben we een prachtig eerste seizoen gehad en nu staan we alweer te popelen om te beginnen aan ons tweede seizoen.

Het team bestaat uit 7 personen: 2 kinderclubwerkers, 2 tienerwerkers, 2 volwassenwerkers en een teamleider waarbij veel hulp van buitenstaanders wordt geboden. Daarnaast zijn de gemeenteleden betrokken in gebed, door mee te komen zingen bij de sing-in op zondagavond, en door het bezoek van mensen uit kerkenraden en evangelisatiecommissies om woensdagavond.

Voor de interne toerusting maakten we gebruik van het aanbod van E&R landelijk, dit is goed bruikbaar materiaal. We kiezen ervoor om ’s ochtends een dagopening met kleine overdenking te houden, dit is een goed begin van de dag. Daarnaast houden we ’s avonds een dagafsluiting, waarbij ook de campinggasten welkom zijn. Wanneer de tenten gesloten zijn eindigen we de dag met een evaluatiemoment.

Draai met ons mee. We zijn voor komende zomer nog hard op zoek naar volwassen- en tienerwerkers. We beloven je een zinvolle vakantie met waardevolle contacten. Meld jij je aan?

Projectgegevens

Soort project
Campingproject
Projectlocatie
Camping De Bosrand, Löhnislaan 2, 8337 KG De Pol
E-mailadres
Projectbestuur
Marjan Dwarshuis
Projectleider, coördinator tienerwerk, coördinator teamleiders
Frits Tromp
Coördinator volwassenwerk
Aline Ribberink
Coördinator kinderwerk / PR
Margriet Dunnink
Coördinator recreatiewerk