Skip navigation MENU

Algemeen

Kun je een week van je zomervakantie missen en heb je een zinvolle vakantie voor ogen dan zijn wij naar jou opzoek omdat we je wat te bieden hebben. Wij zijn namelijk actief op campings, in de stad of in een buurthuis op de boulevard of als mimeteam. Onze vereniging heet E&R en de afkorting staat voor Evangelisatie & Recreatie.

Als teams van vrijwilligers vullen we op diverse locaties een deel van het recreatieprogramma in of richten we ons op het verspreiden van Gods liefde binnen Nederland in een ontspannen omgeving.

We hebben 2 bijzondere projecten (allebei de langst draaiende projecten) die enige vaardigheid verlangen: Deins daar niet voor terug. Alles is te leren.

Het Mimeteam verzorgt  mimevoorstellingen op zoveel mogelijk E&R-projectlocaties gedurende één week in de zomer. In de voorstellingen proberen de mimespelers iets uit te beelden van het evangelie. Na afloop van de voorstelling gaan ze in gesprek met het publiek

Het projecteam Scheveningen is het enige team dat gebruik maakt van kortdurende gesprekken (op de Boulevard). Daarbij spreken we over het algemeen onbekende mensen die wel of niet iets hebben met het geloof in de God van de Bijbel. Teamleden weten en voelen zich vaak gedragen door God door de vaak mooie en goede gesprekken.

Stadsprojecten of buurtprojecten

Je bent bij deze projecten gastheer of gastvrouw samen met de rest van het team al dan niet aangevuld met buurtbewoners. Zo organiseer je bijvoorbeeld kinderclubs, workshops en andere recreatieve activiteiten op één of meerder woonwijken. Voor die activiteiten nodig je bewoners uit de wijk uit. Als vrijwilliger stel je je beschikbaar en  samen met de anderen van je team bouw je aan een relatie van vertrouwen, waarbij je er voor de buurt kunt zijn. Zo zijn deze projecten waardevol. Dat wordt onderstreept doordat E&R uit gewone mensen bestaan die een deel van hun vakantie voor een ander beschikbaar willen zijn.

Campingprojecten.

Bij een campingproject ben je het gezicht van E&R. Campinggasten weten dat ze bij ons hun verhaal kwijt kunnen, gewoon zichzelf mogen zijn en ze zien hoe wij als teamleden met elkaar omgaan en ook met hen willen omgaan. En dat onze teams openstaan voor feedback en ideeën van hen.

Elk project heeft andere kenmerken en toch zijner veel overeenkomsten. Diverse clubs: basisschoolleeftijd, tieners, dag- en avondsluitingen, de gebruikelijke campingactiviteiten zoals volleybal en andere balspelen, zeskampen en puzzeltochten. Bij een camping stel je de campinggast in de gelegenheid om mee te doen. Hij kiest ervoor om wel of niet mee te doen.

Bij alle projecten ben je teamlid en samen vul je het weekprogramma. Je staat er niet alleen voor.

Recreatie is voor E&R het middel om de drempel te verlagen en in contact met andere mensen te komen. Openheid en liefde mogen we uitstralen en een luisterend oor mogen we bieden.

Je kunt meedraaien als lid als je lid bent van één van de gereformeerde kerken (GKv, CGK of NGK). Ook kun je meedraaien als gastlid als je de geloofsverklaring onderschrijft. Klik op helpen voor meer info. Belangrijk vinden we dat we binnen E&R projectteams samen als eenheid optrekken.

Als christen mag je getuige zijn en de blijde boodschap uitdragen. Daarbij hoef je je niet anders voor te doen dan wie je bent. Wees dus eerlijk en oprecht. Deel je ervaringen met God. We weten ons gedragen door God en dat gunnen we jou en iedereen die we spreken. Zijn Woord is een lamp voor onze voet en een licht op ons pad staat in Psalm 119:105. Daarom heeft de Bijbel en het gebed bij elk van de projecten een belangrijke plaats.

Hebben we je enthousiast gemaakt klik dan door op de projectpagina’s, maak je keuze en boek een zinvolle vakantie door je aan te melden.

Projecten overzicht

Meedoen

Benieuwd hoe jij kunt meedoen?