Skip navigation MENU

Over ons

Als kerk aanwezig zijn in de wijk. Met een vriendelijk goedemorgen, een glimlach en een luisterend oor. Met leuke activiteiten, ontspannen gesprekken en een fijne sfeer. Je uitstrekken naar de ander vanuit de boodschap van Gods liefde. Dát is E&R in de wijk.

Er zijn voor de buurt…

E&R in de wijk zijn luchtige zomerweken waarin lokale kerken optrekken met mensen uit hun eigen wijk. In een programma van één of twee weken staan teamleden vanuit de kerk elke dag klaar met een kop koffie, limonade, spel, creativiteit of gewoon een leuk gesprek. Misschien zijn zij wel de eersten die iemand groeten die dag. Misschien onderbreekt dat voetbaltoernooi de verveling voor een tiener die alleen thuis zit. Of is dat potje dammen wel waar een oudere naar uitkijkt die niet op vakantie kan.

… met de boodschap van Gods liefde

E&R in de wijk is er voor de wijk, heel praktisch. Het brengt mensen bij elkaar. Maar tegelijk wijst het mensen op God. Op een laagdrempelige, ongedwongen manier delen teamleden over hun geloof in Jezus. Door te zingen, te bidden en te vertellen. Zo zijn de zomerweken plekken waar Gods Koninkrijk zichtbaar, hoorbaar en voelbaar is. Waardevol mission-werk vanuit het gedeelde verlangen dat meer mensen Gods liefde mogen ontdekken!

… en jongeren uitdagen die liefde uit te leven!

De lokale kerken kunnen ondersteuning krijgen van jongeren en ouderen uit andere plaatsen. Op deze manier leren mensen in de praktijk op te trekken met een diversiteit aan mensen en hen iets van Gods liefde door te geven. E&R in de wijk is zo ook een broedplaats voor missionaire inzet.

"Vooral in grote steden zijn er buurten waarin mensen helemaal niet op vakantie gaan. Dan is het extra mooi een weekje vrij te maken om iets te doen voor de wijk. Als team stralen we echt iets uit. We mogen een spiegel zijn van Gods liefde voor deze mensen. Mooi is dat de kerk vervolgens verdergaat met de contacten die wij leggen. Je bouwt aan relaties."
-Eelko Kooistra, E&R-teamlid in Dordrecht

Nieuwe samenwerking, nieuwe impuls

E&R werkt al vijftig jaar aan dit belangrijke mission-werk. Tienduizenden mensen hoorden via E&R, vaak voor het eerst, over Jezus. En honderden teamleden brachten leerzame ervaringen weer mee naar de kerk. Die beweging willen we ook de komende vijftig jaar voortzetten.

Voor dit doel slaan Verre Naasten en Kerkpunt de handen ineen. Vanuit het gezamenlijke verlangen dat meer mensen Jezus Christus leren kennen als hun Verlosser, willen wij E&R in de wijk een nieuwe impuls geven. Dit doen we in nauwe samenwerking met pioniersplekken die in de eigen plaatselijke context invulling geven aan waardevolle zomerprogramma’s. Want we geloven in de kracht van lokale kerken en willen vooral hen activeren deze missionaire handschoen op te pakken.

Nieuws

Jongerenreis naar Duitsland

Deze zomer organiseren we een jongerenreis naar Duitsland! Dat doen we om jongeren te laten ervaren hoe je missionair aanwezig kunt zijn in je omgeving, als christen of als kerk. We organiseren een sportreis met 2 kerken in Duitsland. Duitse en Nederlandse jongeren delen hun tijd en hun geloof. De ingrediënten voor deze reis zijn: positieve […]

Lees meer

Jaarverslag 2023: dankbaar en hoopvol

Afgelopen jaar hebben we ons eerste jaar gedraaid als ‘E&R in de wijk’. We merken dat kerken geïnteresseerd zijn in missionair aanwezig zijn in hun omgeving. We zijn blij dat we hen met een laagdrempelig, behapbaar concept kunnen inspireren, aanmoedigen en ondersteunen. Dit resulteerde in 3 nieuwe projecten en inmiddels zijn de voorbereidingen voor seizoen […]

Lees meer
Alle nieuwsitems

Meedoen

Benieuwd hoe jij kunt meedoen?