Nieuws

Zwolle – Deze week ondertekenden Myrna Damstra (secretaris Vereniging E&R), Cors Visser (directeur Kerkpunt) en Klaas Harink (directeur Verre Naasten) een praktische samenwerkingsovereenkomst. Met deze overeenkomst willen de organisaties het zomerse evangelisatiewerk op campings, in wijken en buurten een nieuwe boost geven. Zodat meer mensen Gods liefde mogen ontdekken.

Kenmerkend dit jaar zijn de woorden: “God voorziet”.

Vanwege het aanbod en Covid-19 werd pas op de dag voor het begin van het project duidelijk dat we  op do 19 t/m za 21 augustus met 4 teamleden waren. Zo konden we met tweetallen de boulevard op gaan.

Tijdens de 1e Bijbelstudie stonden we stil bij het geleid worden van de profeten door God. Elk van hen kreeg een opdracht. Niemand stond er alleen voor! We werden erdoor bemoedigd.

Help jij ons deze zomer om Gods liefde door te geven op de camping, in een buurthuis of op de boulevard in Scheveningen. Uiteraard op een veilige manier voor jou als teamlid en voor iedereen die we spreken.

We zijn op zoek naar mensen die aan de slag willen met hun geloof. Daarin sta je nooit alleen en je bent samen met een team. Bovenal weten we ons gedragen door onze Hemelse Vader en geïnspireerd door de Heilige Geest.

Als jij (vanaf 18 tot 80 jaar) ons wilt helpen om een projectteam compleet te maken meld je dan aan en stuur een e-mail naar het project!

In onderstaande overzicht is aangegeven voor welke projecten nog deelnemers nodig zijn.

 

Draaiweken 2021 Update

In de afgelopen tijd heeft de overheid al diverse maatregelen versoepeld. Daar zijn we blij mee, omdat dit ons allemaal meer vrijheid geeft.
Zo hopen we dan ook dat we deze zomer als vereniging Gods liefde mogen doorgeven op diverse projectlocaties. Uiteraard zullen we daarbij de maatregelen volgen die de overheid van ons verlangt.

Om dit mogelijk te maken, zijn we voor vrijwel alle projecten nog dringend op zoek naar deelnemers (teamleden) die willen samenwerken om samen de liefde van God door te geven om zo samen een lichtend licht te zijn binnen het project. Draai jij ook mee?!

In onderstaande overzicht is aangegeven voor welke projecten nog deelnemers nodig zijn.

draaiweken_2021.png

Voor komend zomer zijn de projecten op dit moment aan het kijken of het mogelijk is om te kunnen draaien. Hierin zijn we nog steeds afhankelijk van de corona maatregelen.

Bussum wil proberen om drie weken te gaan draaien met drie teams. Dit van 24 juli-14 augustus. (Natuurlijk onder het voorbehoud dat de overheid de versoepeling van de maatregelen niet terugdraait en het kan op een veilig manier voor teamleden en campingasten.) Hiervoor is Bussum nog op zoek naar teamleden. Doe jij mee? Voor meer info over het project in Bussum of aanmelden? Mail naar bussum@eenr.nl

Zodra er meer info is over andere projecten zal dat ook hier komen te staan.

Het E&R mimeteam tourt iedere zomer een week langs verschillende campings in Nederland om het verhaal over hoop te vertellen. Vanwege corona was het dit jaar niet mogelijk om langs de campings te gaan. Daarom hebben we in samenwerking met @Mighty Impulse Media en @It´s Moving op het nummer van ‘Rescue’ van Lauren Daigle een clip opgenomen. Zodat we ook dit jaar het verhaal van hoop kunnen doorgeven.

Ben je geraakt door wat je in de clip hebt gezien? Vond je het herkenbaar? Heb je het idee dat God niet naar jou kijkt of weet je niet (zeker) of hij wel bestaat en jou ziet? Heb je behoefte om hier over door te praten of wil je meer weten over het christelijk geloof? Bezoek vrijblijvend de website: ikzoekgod.nl Op deze site vind je veel informatie. Mocht je vragen hebben of willen reageren op het filmpje neem dan contact met ons op via mime@eenr.nl. Wil je dit verhaal van hoop delen met anderen? Dat mag natuurlijk altijd. Deel dan de video op jouw social media kanalen.

I.v.m het coronavirus zullen de projecten van E&R er dit jaar anders uit zien dan dat je van ons gewend bent. Veel projecten konden geen vergunning krijgen voor dit jaar. Wel zijn projecten bezig geweest om te kijken naar wat er dit jaar wel mogelijk is. Bussum & Beerze zullen dit jaar wel gedeeltelijk draaien. Mime-team gaat in plaats van langs de campings bezig met het maken van een filmpje. Verschillende andere projecten doen iets leuks in de buurt waar ze normaal staan door kaartjes te sturen of een leuke folder te verspreiden.

Ondanks dat de meeste projecten niet doorgaan willen we na de zomer wel een aftersun houden. Dit onder voorbehoud dat het ook daadwerkelijk kan met alle coronamaatregelingen.

De aftersun zal plaats vinden op 7 november 2020 in de plantage kerk in Zwolle, Ter Pelkwijkstraat 17, 8011 SE Zwolle.

Binnenkort zullen wij hierover meer informatie over op de website zetten en laten weten hoe je je hier voor kunt aanmelden.

Project: Soort project: Draaiweken 2020:
Bussum Campingproject Week 30, 31, 32
Beerze Campingproject Week 30,31,32
Vrouwenpolder Buurtproject Week 30 & 31
Lochem Buurtproject Week 32 & 33
Scheveningen Boulevardproject Week 34 & 35
Lichtenvoorde Buurtproject Week 34
Dordrecht Buurtproject Week 34 & 35
De Pol Campingproject Nog niet bekend
Amsterdam Buurtproject Nog niet bekend
Mimeteam Theaterproject Nog niet bekend