Nieuws

E&R bestaat 50 jaar. Om alle herinneringen te verzamelen hebben we een mooi online fotoalbum gemaakt.

In dit album zie en lees je de mooiste herinneringen van de afgelopen 50 jaar. Klik hier om het fotoalbum te bekijken!

Stuur jouw foto in

We verzamelen graag nog meer  mooie herinneringen in het E&R-fotoalbum. Stuur een of meerdere foto’s uit jouw E&R-tijd naar info@eenr.nl en vertel ons iets over jouw ervaringen. We maken een online fotoalbum en plaatsen een selectie in het najaarsnummer van Naast (het magazine van Verre Naasten).

Online viering op 6 oktober 

We kijken terug tijdens een online viering op donderdagavond 6 oktober om 20:00 uur. Maar we kijken ook vooruit: wat is de toekomst van E&R? Je kunt je aanmelden voor deze online viering door een mailtje te sturen naar info@eenr.nl. We houden je dan op de hoogte en sturen je de link naar de viering door.

Het is feest: E&R bestaat binnenkort 50 jaar. Daarom willen we komend najaar terug- én vooruitkijken op het E&R-werk. Zoals je misschien al weet, hebben Kerkpunt en Verre Naasten dit jaar besloten het E&R-werk een nieuwe impuls te geven.

Allereerst willen we het werk van de afgelopen 50 jaar vieren. We kijken terug tijdens een online viering op donderdagavond 6 oktober om 20:00 uur. Maar we kijken ook vooruit: wat is de toekomst van E&R? Je kunt je aanmelden voor deze online viering door een mailtje te sturen naar info@eenr.nl. We houden je dan op de hoogte en sturen je de link naar de viering door.

Stuur jouw foto in

We verzamelen graag mooie herinneringen in een E&R-fotoalbum. Stuur een of meerdere foto’s uit jouw E&R-tijd naar info@eenr.nl en vertel ons iets over jouw ervaringen. We maken een online fotoalbum en plaatsen een selectie in het najaarsnummer van Naast (het magazine van Verre Naasten). Wil je geen foto delen, maar wel op de hoogte blijven? Stuur ons dan ook een mailtje.

We hopen je online te ontmoeten op 6 oktober en zien uit naar de mooie herinneringen!

Namens E&R,

Edwin Poot, Myrna Damstra en Eelko Kooistra (E&R)
Klaas Harink (Verre Naasten)
Cors Visser (Kerkpunt)

Dit voorjaar organiseert Lume, samen met lokale kerken en vrouwen, een Feest van Licht: de Lume Benefiet Tour ‘Light has a name’ Want licht draagt een naam: God, Jezus en die van jou! Ontdek wat dit betekent tijdens de Lume Benefiet tour i.s.m. zangeres Eline Bakker, bekend van ‘Jezus Overwinnaar!’.

Vrijdag 13 mei I Bergentheim
De Hoeksteen, Dr. H.J. Postlaan 45, 7691 BB Bergentheim

Vrijdag 20 mei I Apeldoorn
De Tabernakelkerk, Waalstraat 2, 7333 JR in Apeldoorn

Vrijdag 27 mei I Ede
De Ontmoetingskerk, Zuilestein 1, 6714 CA in Ede

Vrijdag 10 juni I Amersfoort 
De Ontmoetingskerk (Hart van Vathorst), Angelinapolder 3, 3825 LX Amersfoort

Vrijdag 17 juni I Meppel
De Kruiskerk, Thorbeckelaan 73, 7942 CM in Meppel

Zaterdag 25 juni I Utrecht
Kerk aan het Lint, Alendorperweg 103, 3451 GL Utrecht (Leidsche Rijn)

De Lume Benefiet Tour bestaat uit een serie van zes avonden met als thema ‘Light has a name’. Want licht draagt een naam: God, Jezus en die van jou! Tijdens deze avond kun je ontdekken wat dat betekent via een afwisselend programma en muziek van de christelijke zangeres Eline Bakker.

Opbrengst voor het goede doel!

Omdat we ook letterlijk licht willen brengen in levens van anderen, is dit concert een benefietconcert voor het goede doel! In ruil voor jouw donatie van 20 euro krijg jij een kaartje! Van elk kaartje gaat 10 euro naar beter onderwijs voor weeskinderen in Zuid-Afrika! Kies hierboven de gewenste plaats en datum en doe een donatie via de link voor één of meerdere kaarten! Let op: je koopt je kaartje dus niet via de shop, maar via onze website www.lumehelpt.nl

Komende woensdag (Aswoensdag, 2 maart) start de 40-dagentijd. Hoe leef jij toe naar Pasen? Tip: doe dat met de dagelijkse podcasts van '40 dagen hier & nu'. Ontdek hoe je op weg naar Pasen, Jezus kunt volgen in jouw leven hier en nu. Volg de podcasts van o.a. onze partners Kerkpunt en Verre Naasten via een speciale app (i.s.m. Scipio). In deze app kun je aangeven dat je dagelijks een melding op je telefoon wilt ontvangen, zodat je de podcast in de drukte van de dag niet kunt vergeten. Ook kun je via de app je inspiratie en gedachten met andere luisteraars delen. Gebruik je liever je eigen podcast app of Spotify, dan kan dat natuurlijk ook.

Alles op een rijtje:

Na 20 maanden crisis weten we wat binnenstebuiten keren voor een samenleving kan betekenen. De verwarring en ontreddering aan het begin van de crisis. De creatieve oplossingen en hartverwarmende initiatieven die ontstonden. De frustraties. Steunpakketten. Het nieuwe normaal. Of toch weer terug naar het oude?

Te midden van alle verwarring en crises heeft de kerk goed nieuws!

Op de conferentie Missie Binnenstebuiten gaat het over deze vragen. De conferentie vindt op 19 maart plaats in Utrecht. Sprekers zijn René van Loon, Jeannette de Waard en Tim Vreugdenhil. Er is muziek van mensenkinderen.

Lees hier meer en meld je aan:

http://www.missiebinnenstebuiten.nl/

Zwolle – Deze week ondertekenden Myrna Damstra (secretaris Vereniging E&R), Cors Visser (directeur Kerkpunt) en Klaas Harink (directeur Verre Naasten) een praktische samenwerkingsovereenkomst. Met deze overeenkomst willen de organisaties het zomerse evangelisatiewerk op campings, in wijken en buurten een nieuwe boost geven. Zodat meer mensen Gods liefde mogen ontdekken.

Kenmerkend dit jaar zijn de woorden: “God voorziet”.

Vanwege het aanbod en Covid-19 werd pas op de dag voor het begin van het project duidelijk dat we  op do 19 t/m za 21 augustus met 4 teamleden waren. Zo konden we met tweetallen de boulevard op gaan.

Tijdens de 1e Bijbelstudie stonden we stil bij het geleid worden van de profeten door God. Elk van hen kreeg een opdracht. Niemand stond er alleen voor! We werden erdoor bemoedigd.

Help jij ons deze zomer om Gods liefde door te geven op de camping, in een buurthuis of op de boulevard in Scheveningen. Uiteraard op een veilige manier voor jou als teamlid en voor iedereen die we spreken.

We zijn op zoek naar mensen die aan de slag willen met hun geloof. Daarin sta je nooit alleen en je bent samen met een team. Bovenal weten we ons gedragen door onze Hemelse Vader en geïnspireerd door de Heilige Geest.

Als jij (vanaf 18 tot 80 jaar) ons wilt helpen om een projectteam compleet te maken meld je dan aan en stuur een e-mail naar het project!

In onderstaande overzicht is aangegeven voor welke projecten nog deelnemers nodig zijn.

 

Draaiweken 2021 Update

In de afgelopen tijd heeft de overheid al diverse maatregelen versoepeld. Daar zijn we blij mee, omdat dit ons allemaal meer vrijheid geeft.
Zo hopen we dan ook dat we deze zomer als vereniging Gods liefde mogen doorgeven op diverse projectlocaties. Uiteraard zullen we daarbij de maatregelen volgen die de overheid van ons verlangt.

Om dit mogelijk te maken, zijn we voor vrijwel alle projecten nog dringend op zoek naar deelnemers (teamleden) die willen samenwerken om samen de liefde van God door te geven om zo samen een lichtend licht te zijn binnen het project. Draai jij ook mee?!

In onderstaande overzicht is aangegeven voor welke projecten nog deelnemers nodig zijn.

draaiweken_2021.png

Voor komend zomer zijn de projecten op dit moment aan het kijken of het mogelijk is om te kunnen draaien. Hierin zijn we nog steeds afhankelijk van de corona maatregelen.

Bussum wil proberen om drie weken te gaan draaien met drie teams. Dit van 24 juli-14 augustus. (Natuurlijk onder het voorbehoud dat de overheid de versoepeling van de maatregelen niet terugdraait en het kan op een veilig manier voor teamleden en campingasten.) Hiervoor is Bussum nog op zoek naar teamleden. Doe jij mee? Voor meer info over het project in Bussum of aanmelden? Mail naar bussum@eenr.nl

Zodra er meer info is over andere projecten zal dat ook hier komen te staan.

Het E&R mimeteam tourt iedere zomer een week langs verschillende campings in Nederland om het verhaal over hoop te vertellen. Vanwege corona was het dit jaar niet mogelijk om langs de campings te gaan. Daarom hebben we in samenwerking met @Mighty Impulse Media en @It´s Moving op het nummer van ‘Rescue’ van Lauren Daigle een clip opgenomen. Zodat we ook dit jaar het verhaal van hoop kunnen doorgeven.

Ben je geraakt door wat je in de clip hebt gezien? Vond je het herkenbaar? Heb je het idee dat God niet naar jou kijkt of weet je niet (zeker) of hij wel bestaat en jou ziet? Heb je behoefte om hier over door te praten of wil je meer weten over het christelijk geloof? Bezoek vrijblijvend de website: ikzoekgod.nl Op deze site vind je veel informatie. Mocht je vragen hebben of willen reageren op het filmpje neem dan contact met ons op via mime@eenr.nl. Wil je dit verhaal van hoop delen met anderen? Dat mag natuurlijk altijd. Deel dan de video op jouw social media kanalen.

I.v.m het coronavirus zullen de projecten van E&R er dit jaar anders uit zien dan dat je van ons gewend bent. Veel projecten konden geen vergunning krijgen voor dit jaar. Wel zijn projecten bezig geweest om te kijken naar wat er dit jaar wel mogelijk is. Bussum & Beerze zullen dit jaar wel gedeeltelijk draaien. Mime-team gaat in plaats van langs de campings bezig met het maken van een filmpje. Verschillende andere projecten doen iets leuks in de buurt waar ze normaal staan door kaartjes te sturen of een leuke folder te verspreiden.

Ondanks dat de meeste projecten niet doorgaan willen we na de zomer wel een aftersun houden. Dit onder voorbehoud dat het ook daadwerkelijk kan met alle coronamaatregelingen.

De aftersun zal plaats vinden op 7 november 2020 in de plantage kerk in Zwolle, Ter Pelkwijkstraat 17, 8011 SE Zwolle.

Binnenkort zullen wij hierover meer informatie over op de website zetten en laten weten hoe je je hier voor kunt aanmelden.

Project: Soort project: Draaiweken 2020:
Bussum Campingproject Week 30, 31, 32
Beerze Campingproject Week 30,31,32
Vrouwenpolder Buurtproject Week 30 & 31
Lochem Buurtproject Week 32 & 33
Scheveningen Boulevardproject Week 34 & 35
Lichtenvoorde Buurtproject Week 34
Dordrecht Buurtproject Week 34 & 35
De Pol Campingproject Nog niet bekend
Amsterdam Buurtproject Nog niet bekend
Mimeteam Theaterproject Nog niet bekend