//Scheveningen

Strandproject Scheveningen

Hoi! Leuk dat je interesse hebt in het project Scheveningen!
Hieronder kun je in het kort lezen hoe het er aan toe gaat op de boulevard:

In Scheveningen gaan we (al 41 jaar) elke zomer een week lang de boulevard op om mensen te vertellen over Gods liefde. We willen met mensen in gesprek komen over het mooiste wat er is: de genade van God en Zijn liefde voor ons. We mogen door God gebruikt worden als schakeltje in de vaak (nog) ontbrekende verbinding tussen de mensen op de boulevard en Hem. Het resultaat hiervan is: mooie, maar ook confronterende gesprekken. Soms zien we niks van het resultaat van de gesprekken, soms krijgen we na enige tijd bericht dat iemand er verder mee is gegaan. Dit is het mooiste wat er is, maar ook als we geen resultaat horen of zien, mogen we erop vertrouwen dat God datgene wat wij vertellen zegent.

Hoe werken we?
We lopen vaak twee aan twee over de boulevard, waar het vol ziet van allerlei soorten mensen: jong, oud, christen, moslim, gezond, ziek, tolerant, afwijzend, nieuwsgierig etc. Wij zoeken contact met deze mensen en beginnen een gesprek. De aanpak verschilt per persoon. We proberen wel direct te zijn, er omheen draaien werkt vaak niet bevorderlijk. De reacties variëren van hele bijzondere gesprekken waarin je iemand bereikt tot botte afwijzingen. In zo'n gesprek proberen we een relatie op te bouwen, door eerst goed te luisteren en er dan op in te gaan. Afwijzingen kunnen pijnlijk zijn, maar we mogen er dan ook op vertrouwen dat God verder Zijn weg zal gaan met die persoon.

Voorbereiding
Onze voorbereiding is vooral geestelijk. In het voorjaar komen we een weekend bij elkaar in Scheveningen. We zijn dan bezig met bezinning en de boodschap die we graag willen doorgeven. Ook oefenen we vaak gesprekken met elkaar; zo krijgen mensen die nog niet op deze manier geëvangeliseerd hebben een idee van hoe een gesprek eruit kan zien en wat een mogelijke reactie daarop zou kunnen zijn. Ook voor mensen die al ervaring hebben, is het fijn om het weer even terug te halen. Zo kunnen we veel van elkaar leren. Verder leer je elkaar als team in dit weekend kennen, dit is van waarde in de draaiweek.

Verblijf & de Ichtuskerk
Wij slapen in de Ichtuskerk in Scheveningen. Een paar zaaltjes gebruiken we als woon- en slaapruimte. Wij mogen gebruik maken van een keuken met een gasfornuis, koelkast en vaatwasmachine. Ook is er een douche aanwezig. In de kerkzaal zelf houden we Bijbelstudie en zingen we vaak. De kerkelijke GKV gemeente in Scheveningen is actief in het evangelisatiewerk. O.a. door het bemannen van de Bijbelkiosk op de boulevard, wat een ontzettend gave plek is en waar ook de meest mooie gesprekken ontstaan. Als E&R ondersteunen en stimuleren wij de gemeente door hen bij het evangeliseren op de boulevard te betrekken. Verder proberen we in de draaiweek altijd een activiteit te organiseren samen met de gemeente, om ook hierin hen bij het evangeliseren te betrekken. Het is geweldig om op deze manier ons verbonden te voelen, in de Naam van God.

Draaiweek
Ook dit jaar willen we deze bijzonder mooie bezigheid weer een week lang uitvoeren.
Maar daar hebben we u/jou voor nodig! Het team is op dit moment te klein om te kunnen draaien, daarom zijn we op zoek naar mensen die met ons mee willen de boulevard op komende zomer.

Als het project doorgaat, zal de draaiweek van vrijdagavond 28 juli t/m woensdag 2 augustus zijn.

Enthousiast en nieuwsgierig geworden?
Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan via de website van E&R en vraag naar project Scheveningen.

//Scheveningen in Beeld

//Aanmelden

//E&R op Instagram

Instagram

//Gezocht voor de zomer

Advertentie Nederlands Dagblad v3.0

//E&R op Twitter

twitter @evangelisatie

//Vragen over geloven?

//E&R op Facebook